„Czasem pracownik sądzi, że gdyby dostał więcej pieniędzy, pracowałby efektywniej. Ale ludzie tak nie działają, potrzebny jest jeszcze jeden warunek”

Szefowie muszą mieć łączność ze swoimi ludźmi. Jeden z menadżerów, z którymi pracowałem, co jakiś czas spędzał jeden dzień w firmowej kuchni. Siedział i zagadywał. Niektórzy uważali to za kontrowersyjny zwyczaj, ale właśnie dzięki temu znał oczekiwania pracowników— mówi dr Andrzej Woźniakowski, ekspert w dziedzinie potencjału innowacyjnego firm, zarządzania kapitałem ludzkim, w tym systemów motywacyjnych

„Czasem pracownik sądzi, że gdyby dostał więcej pieniędzy, pracowałby efektywniej. Ale ludzie tak nie działają, potrzebny jest jeszcze jeden warunek”
Szefowie muszą mieć łączność ze swoimi ludźmi. Jeden z menadżerów, z którymi pracowałem, co jakiś czas spędzał jeden dzień w firmowej kuchni. Siedział i zagadywał. Niektórzy uważali to za kontrowersyjny zwyczaj, ale właśnie dzięki temu znał oczekiwania pracowników— mówi dr Andrzej Woźniakowski, ekspert w dziedzinie potencjału innowacyjnego firm, zarządzania kapitałem ludzkim, w tym systemów motywacyjnych